ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

90-årige Arnolds brott: Ge mat till hemlösa

Tomas Lundin · 14 Nov 2014
Uppdaterad 14 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

För tredje gången har nittioårige Arnold varnats av polisen. Hans brott: Att servera mat till hemlösa på stranden.

Arnold Abbotts måltider till hemlösa på stranden i Fort Lauderdale, Florida, är uppskattade. Men när han tillsammans med sin hjälporganisation Love Thy Neighbour i onsdags som vanligt serverade på stranden han Arnold av polis som gav honom en kallelse till rätten om åldringen inte genast slutar med sin välgörenhet, rapporterar WSVN i Florida.

90-åringen fick lämna fingeravtryck till polisen, som däremot inte avbröt serveringen. Arnold svarade med att erbjuda polismannen en portion mat. Denne avböjde artigt.

Polisingripandet kom inte som en överraskning – han har kallats två gånger tidigare – och Arnold hade fått sällskap av en mängd aktivister med plakat till stöd honom. 

– Alla i världen har rätt att komma till den här vackra stranden och få ett mål mat oavsett var det kommer ifrån, säger Arnold själv till WSVN. 

Nu har han tagit hjälp av advokater för att bestrida de påstådda regelbrotten.

Maten är tillredd i under hygieniska förhållanden i ett storkök i en närliggande kyrka, men enligt lagen måste en matservering för hemlösa ha toaletter och ett ställe att tvätta händerna. Något som de flesta hemlösa i Florida bara kan drömma om i sin vardag. Många boende i området visar sitt stöd.

– Jag har varit här i 20 år och aldrig sett något problem alls. Jag ser inte problemet, säger Fort Lauderdale-bon Steve Aldrich.

Andra tycker att Arnold är tjurig som inte hittar en annan plats att servera på och följer reglerna. Borgmästaren i Fort Lauderdale säger Arnold gör ett bra arbete men önskar att han gjorde det enligt lagen. 

Nästa onsdag planerar han att vara tillbaka på stranden – oavskräckt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro