ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

90-talet tillbaka

Emma Björkman · 16 Okt 2011
Uppdaterad 16 Okt 2011
Thomas Rusiak och André ”Pee Wee” Möllerfors tror att Sherlock kommer att återförenas. – Ja, vi gör säkert en ny skiva om fem år, säger Thomas Rusiak.

Thomas Rusiak och André ”Pee Wee” Möllerfors tror att Sherlock kommer att återförenas. – Ja, vi gör säkert en ny skiva om fem år, säger Thomas Rusiak. Foto: pär hugosson


En blöt utekväll föddes idén till att göra något ihop”. Nu släpper Thomas Rusiak och André ”Pee Wee” Möllerfors skivan ”Still Pee & Ru”.

klar

Artikellänk är kopierad

Svensk hiphop rider på en ny framgångsvåg. Nu gör två av 90-talets stora namn – Thomas Rusiak, 34, och André ”Pee Wee” Möllerfors, 39, comeback på den svenska scenen. Senast de två gjorde musik tillsammans var i mitten av 90-talet med hiphopgruppen Sherlock. Sedan dess har Thomas Rusiak bland annat producerat musik och gästat andra artister som Mange Schmidt och Pee Wee har jobbat på Petters skivbolagsetikett Bananrepubliken. – Jag har inte haft någon inspiration på tio år och inte haft någon lust att skriva texter, säger Pee Wee. Men lusten att göra musik igen smög sig på och en blöt kväll på krogen för ett och ett halvt år sedan frågade han Thomas Rusiak om de inte skulle ”göra något ihop”. I dag släpper de skivan ”Still Pee & Ru”. – Det känns fett. Jag är glad och stolt över skivan och tycker den är jättebra. Sedan får vi se hur den mottas, det är kul om folk gillar den. Det känns jättekul att skivan blev av att det inte stannade vid en fyllegrej, säger Pee Wee. Hans inspiration är definitivt tillbaka. – I går frågade jag Thomas när vi ska börja skriva nya låtar? Inför nya skivan har de två startat bolaget Judit & Bertil produktion tillsammans med ägarna till stammisrestaurangen Judit & Bertil i Hornstull. – De hörde att vi skulle göra en skiva och tyckte att vi skulle släppa den ihop, säger Pee Wee. Målet är att produktionsbolaget ska ägna sig åt att jobba med alla former av konst berättar Thomas Rusiak. Just nu håller duon på att boka spelningar. Pee Wee säger att han alltid föredragit att vara i bakgrunden – men nu kommer han att vara en av förgrundsfigurerna. – Det är bara att facea skiten. Men det känns tryggt att köra med Thomas, han är min bästa polare.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro