ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

9000 kronor för att gå på bröllop

Victoria Gillberg · 21 Sep 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011
Att arrangera ett bröllop är dyrt. Men nu har det också blivit dyrt att vara gäst. Men det finns tips hur man kan komma billigare undan.

Att arrangera ett bröllop är dyrt. Men nu har det också blivit dyrt att vara gäst. Men det finns tips hur man kan komma billigare undan. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX


Det är dyrt att vara bröllopsgäst. Brudpar lägger mer och mer pengar på sin stora dag. Men hur mycket är rimligt att begära av sina vänner?

klar

Artikellänk är kopierad

– Till exempel är det en vantro att bröllopspresenten ska spegla kostnaden brudparet betalar per gäst. Så är det inte. Ge efter ditt hjärta och plånbok. Det är inte en ekonomisk motprestation, säger Allt om bröllops vett- och etikett expert Tommy Ditz.

Presenter, galakläder, möhippa, svensexa, resor, hotellrum och bröllopsbrunch. Det är bara några av de saker som bröllopsgäster kan förväntas betala. Notan kan sluta på flera tusen kronor.

– Det har blivit för mycket pengar. Man ska slå varandra. Kompisen gifte sig förra året och man vill att ens eget bröllop ska vara mer storslaget. Folk lånar pengar till bröllopet. Det är vansinnigt, säger Tommy Ditz.

Att tacka nej till en möhippa eller svensexa kan vara pinsamt. Men Ditz säger att det är helt okej.   Däremot tycker han att arrangörerna bör se om det finns billigare alternativ.   Möhippan och svensexan är ett avsked till ungdomens glada dagar – och då ska ungdomsvännerna vara med.

Kostnadsexempel: Höstbröllop på Gotland

Två bröllopsgäster

Flyg: 3712 kronor Två nätter på vandrarhem: 1000 kronor Bröllopsbrunch: 300 kronor Present: 1000 kronor Möhippa: 1500 kronor Svensexa: 1500 kronor

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro