ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ABB-motor "Årets hållbara produkt"

Metro Teknik · 14 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
ABB:s elmotor M4BP.

ABB:s elmotor M4BP. Foto: ABB


klar

Artikellänk är kopierad

Elmotorn M4BP prisades i dag som "Årets hållbara produkt" på Tekniska mässan i Stockholm.

– Det här är en jättefin utmärkelse som vi är mycket stolta över, vi tävlade i hård konkurrens med andra mycket kvalificerade bidrag. Priset är ett bevis på att det gedigna arbetet under utvecklingen varit inriktat på rätt saker. Detta är ett resultat av den stora erfarenhet och kunskap som vi besitter och kommer att sporra framtida utveckling av nya produkter, säger Åke Andersson, utvecklingschef på LV Motors på ABB i pressmeddelande.

"Årets hållbara produkt" går till det företag som har utvecklat eller tillverkar en uttalat miljöpositiv produkt som till exempel förbrukar mindre råvara, ersätter fossil råvara eller minskar utsläpp.

Juryns motivering lyder: ”Med processmotorn M4BP har ABB utvecklat en ny elmotor som genom teknisk utveckling och förfining sannolikt kommer att innebära mycket positiva effektivitets- och miljövinster, även i ett globalt perspektiv. Den högeffektiva elmotorn har potential att främja konkurrenskraften och vidare teknisk utveckling inom industrin. Den bidrar också till minskad klimatpåverkan och skapar därigenom sammantaget positiva värden för samhället i stort.”

Priset delas ut av Kemivärlden Biotech, Process Nordic och Plastforum

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Teknik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro