ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Abba och Herreys hyllas i Linköping

Emma Björkman · 7 Feb 2014
Uppdaterad 8 Feb 2014
"Vi ska dansa eller vad man nu kan kalla det vi gör", säger Anders Jansson.

"Vi ska dansa eller vad man nu kan kalla det vi gör", säger Anders Jansson. Foto: Gustav Gräll


Deltävling två går i jubileets tecken. I morgon hyllas Abba och Herreys. Sean Banan rycker in och tolkar klassisk schlagerlåt.

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon gör Herreys comeback i Melodifestivalen. SVT ställer till med kalas för att uppmärksamma att det är 40 år sedan Abba vann Eurovision Song Contest 1974 med ”Waterloo” och att det är 30 år sedan Herreys plockade hem segern i Eurovision Song Contest 1984 med ”Diggiloo diggiley” . Herreys är inkallade för att tillsammans med Sean Banan framföra sin vinnarlåt.Varför just Sean Banan? – Enkelt. Vi har en otroligt klassisk låt som man blir på bra humör av att höra. Nu vill vi ge den yngre generation samma upplevelse av låten som vi äldre fick när den kom. Hur gör man det? Jo, man ringer Sean Banan och frågar hur han skulle tolka den, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen och fortsätter:

– Vi som var med från början får höra Herreys framföra låten och kidsen får höra den i en ny version. Det kan inte bli bättre. Även ”Waterloo” kommer att få sin beskärda del av hyllningar under direktsändningen. Och programledarduon Nour El Refai och Anders Jansson kommer att ta en svängom på scenen. – Ja, vi ska dansa eller vad man nu vill kalla det vi gör, säger Anders Jansson med ett skratt. Nour El Refai avslöjar att de två kommer att försätta sig i flera nya situationer under deltävlingarnas gång.

– Vi kommer att testa något nytt i varje program, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro