ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ABF satsar på udda zombiekurs i Malmö

Johan Mårtensson · 16 Okt 2012
Uppdaterad 16 Okt 2012
Hur gör man om det blir en zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på. Agnes Löfqvist Nerme leder rollspelsövningarna. Även om det handlar om fantasi så lär man sig om verkligheten, menar hon. Det är en chans att  träffa andra med samma intresse - och inte minst att få klä ut sig. 

Hur gör man om det blir en zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på. Agnes Löfqvist Nerme leder rollspelsövningarna. Även om det handlar om fantasi så lär man sig om verkligheten, menar hon. Det är en chans att  träffa andra med samma intresse - och inte minst att få klä ut sig.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen.

– Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk. 

I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion. Agnes, som varit galen i zombier sedan treårsåldern, läste själv kursen 2011. Men när hon nu ska leda den planerar hon in både fältarbete och rollspel.

– För att få insikt i hur man överlever en zombieattack är det bra att först prova vara zombie. Det ger djupare förståelse, säger Agnes. 

Även om det förstås är uteslutet med en sådan attack kan kulturen kring zombier lära oss mer om verkligheten, menar hon. Mycket handlar också om att träffa andra med samma intresse, utbyta idéer och klä ut sig. Hennes favoritzombier är helt vitögda och rör sig framåt även utan ben.

– De vill skada och hungrar efter mänskligt kött, säger hon.

Fotnot: Kursstart är planerad till november.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro