ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ace Wilders mamma om dotterns uppträdanden: Trodde jag skulle dö

LINDA HELLUM · 4 Feb 2016
Uppdaterad 4 Feb 2016
Mamma Gudrun med Ace Wilder.

Mamma Gudrun med Ace Wilder. Foto: Privat


Ace Wilder är tillbaka i Melodifestivalen två år efter succén. Men vem är den tuffa tjejen på scenen? Ingen vet bättre än mamma Gudrun.

klar

Artikellänk är kopierad

Mor och dotter har en tät kontakt.
Mor och dotter har en tät kontakt.Foto: Privat
Hela familjen i USA, på 90-talet. Ace (Alice), pappa Fredrik, lillebror Max, mamma Gudrun och lillasyster Elsa.
Hela familjen i USA, på 90-talet. Ace (Alice), pappa Fredrik, lillebror Max, mamma Gudrun och lillasyster Elsa.Foto: Privat
Som en liten popstjärna redan då.
Som en liten popstjärna redan då.Foto: Privat
Ace är tillbaka i Göteborg som artist.
Ace är tillbaka i Göteborg som artist.Foto: TT bild
När Ace tävlade i Melodifestivalen 2014 var ingen nervösare än mamma Gudrun.
När Ace tävlade i Melodifestivalen 2014 var ingen nervösare än mamma Gudrun.

Gudrun Gernandt berättar det bara en mor kan veta, om favorittippade Ace Wilder (Alice Gernandt), som kommer tillbaka till Melodifestivalen två år efter den stora succén med ”Busy doin’ nothin’”. 

Ace Wilder framstår som en rätt tuff tjej på scen. Vem är hon för dig?

– Hon är ryggraden i vår familj, familjens psykolog. Det är nästan något prästartat över henne! I efterhand har jag förstått att under tiden i USA när jag var borta på mycket flygningar gick alla i familjen till henne. Hon betraktades som den trygga i familjen. 

Berätta något roligt om Ace som bara ni närmaste vet.

– Hon är väldigt rättskaffens och ordentlig, har alltid varit. Hon gick i ”advanced class” i skolan och var skolpolis. Hon hjälpte andra barn över gatan.

Varför bodde ni åtta år i USA?

– Jag jobbade som flygvärdinna på Scanair och efter 18 år erbjöds jag ett avgångsvederlag 1990. Jag tyckte det var jättekul. Jag sade nu eller aldrig, nu innan barnen börjar skolan. Så vi sålde allt och flyttade. Det var tufft, men barnen anpassade sig väldigt bra.

Hur är det att vara mamma till en berömd person?

– Äsch, hon är väl inte känd! Det här är ju vår lilla Alice, hon är som vanligt. Men det är väl jätteroligt om folk tycker om henne.

LÄS MER: Ace Wilder är favorit i Melodifestivalen

Var har Ace fått sin talang ifrån?

– Ja det kommer nog från min farfar som var musiker och var med och startade musikkåren. Inte bara Alice, alla våra barn är duktiga på att sjunga.

Vad får du ge henne råd om?

– Kläder kanske, klädstil och färger och kombinationer. Jag gillar kläder. Det har vi som gemensamt intresse, att springa i second hand-butiker.

Hon köpte väl sina scenkläder i Melodifestivalen förra gången på second hand också?

– Ja i Göteborg i sista stund. Hon sade till mig: ’Mamma, man kan inte ha svartvitt på sig ’. Du vet, svetten lackade. Och jag sa men ta något rött då! Hon satte sig i en taxi med någon kompis och åkte iväg. Och de hittade ett par röda brallor som hon hade på sig. 

Vad känner du när hon uppträder?

– Stolt. Man blir jättestolt. Men usch så nervös jag blir. Sist så var jag så nervös i Göteborg att jag låg hopkrupen på golvet. Det var hemskt, jag trodde att jag skulle dö. Hjärtinfarkten var nära! Och det är lika jobbigt nu, förväntningarna är så höga på henne.

Slutligen: Berätta om något gulligt eller pinsamt om Ace!

– Hon hade snuttefilt! Rosa, vit och gulrutig i flanell. Hon hade den tills den var alldeles trasig. Och jag tror hon var 13 år när vi lade undan den. Hon har den nog fortfarande i en låda någonstans!

klar

Artikellänk är kopierad

LINDA HELLUM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro