ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Äcklig stämning bland nattklubbsprofilerna"

Katarina Mattsson · 7 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KVINNOSYN. Jämlikheten på Stureplan 2007 är som 1800-talet i Irak, uppger en insatt källa till Metro.– En kille med någon sorts inflytande kan utan problem få ligga. Tjejer har inte något som helst inflytande och följer de här killarna som små knähundar, säger källan.

Ofta är det väldigt unga tjejer som har sex med nattklubbsvärdar, journalister och andra profiler för att öka sin status.– Jag tror att många tjejer förväntas och själva förväntar sig att ligga med de här personerna, säger källan till Metro.

Andra personer som Metro pratat med uppger att tjejer används som troféer på middagar och lockas med gratis sprit.– Bland nattklubbsprofilerna finns det en lite äcklig stämning. Det är mycket internt snack om troféer, listor på vilka man legat med, poängsättning. Det är en extremt grabbig ton, som visserligen kan vara skämt, säger personen till Metro.

Även enligt polisen odlas en rå attityd bland många killar i Stockholms nöjessväng.– Attityden bland killarna som är ute i nöjessvängen i Stockholms city är ofta för djävlig. Ett nej är inte nej för alla, vilket borde vara en självklarhet. Allting ska vara på deras villkor och den som får betala räkningen är ofta en tjej, säger Stefan Holmén, chef för CityspanMen ingen av de personer som Metro har varit i kontakt med tror att det är vanligare med sexuella övergrepp på Stureplan än på andra ställen. De har inte hört talas om män som medvetet super ner tjejer för att ha sex med dem. – Det är lite en del av krogkulturen över huvud taget, inte bara runt Stureplan, att killar köper drinkar för att bättra på sina odds. Men i allmänhet tror jag inte att det är något utbrett fenomen att man super ner småtjejer och har sex med dem, säger en nära vän till ”Stureplansprofilen” till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro