ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äckligt säger Bush om Foley

Stockholm TT · 5 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bush sade sig vara bestört över Foleys oacceptabla uppförande och besviken för att denne missbrukat förtroendet från de medborgare som satt honom i kongressen.

Konservativa Washington Times har krävt att representanthusets talman Dennis Hastert ska avgå för att han mörklagt skandalen. Men Bush berömmer Hastert; -Jag känner Denny Hastert. Jag träffar honom ofta. Han är en far, en lärare, en lagledare som bryr sig om det här landets barn, sade presidenten på besök i George W Bush Elementary School i Stockton. De frågor han fick om Hasterts avgång ignorerade han.

Den 52-årige Mark Foley från Florida som i över tio år jobbat för barns rättigheter och emot barnpornografi avgick i fredags, när tv-bolaget ABC avslöjade att han skickat sexmejl till ungdomar som arbetar i kongressbyggnaden i Washington. Foley skyller på alkoholism och känslomässig obalans och har lagt in sig på en rehabiliteringsklinik.

Med bara en månad kvar till kongressvalet kan skandalen få ödesdigra följder för republikanerna, som redan tvingats till defensiven av bland annat underrättelserapporten om att USA:s krig i Irak snarare ökar än minskar terrorismen.

Foleys avhopp innebär att ännu en republikansk plats i representanthuset nu är osäker. Och demokraterna behöver bara ta 15 platser från sina motståndare för att få kontroll över kammaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro