ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Actionfylld diamantkupp på 60 sekunder

Johan Nylander · 18 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Det var som taget ut en actionfilm. Utklädda till byggarbetare rusade de två rånarna in i en juvelbutik i centrala Hong Kong, hällde fotogen på personalen och hotade med pistol. Sextio sekunder senare hade de lämnat butiken — med juveler till ett värde av nästan 9 miljoner kronor.

– En av rånarna hällde brandfarlig vätska på tre av de anställda och använde en kofot för att bända upp en monter, säger polischef Lisa Mao Lee-sha vid distriktet Kowloon West, till South China Morning Post.

– Den andra drog fram vad som verkade vara en pistol och riktade den mot personalen och beordrade dem att öppna ytterligare en monter.

Totalt fick rånarna med sig 150 diamanter i olika storlekar, varav den största på tio karat. Tillslaget tog mindre än en minut. Polisen sa att rånet var välplanerat och professionellt.

För att undgå bli igenkända hade rånarna på sig gula hjälmar, ansiktsskydd och handskar. Polisen har inte lyckats arrestera någon misstänkt.

Bara två månader tidigare slog rånare till mot en klockbutik 200 meter längre bort på samma gata och fick med sig klockor för 6 miljoner kronor — på tre minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro