ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adam "friberg" Friberg öppnar för en karriär utanför spelet

Erik Glanell · 4 Jul 2017
Uppdaterad 6 Jul 2017
Adam "friberg" Friberg ser inte nödvändigtvis att spelarkarriären måste fortsätta.

Adam "friberg" Friberg ser inte nödvändigtvis att spelarkarriären måste fortsätta. Foto: ESL/Patrick Strack


Att spela eller inte spela. Det är frågan som Adam friberg” Friberg ställer sig efter petningen från Ninjas in Pyjamas.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter nästan fem år med laget blev beskedet att Adam ”friberg” Friberg lämnar Ninjas in Pyjamas spelartrupp lika förvånande för vissa som självklart för andra.

Det legendariska Counter strike-laget har under en längre tid tampats med vikande resultat. Vilket till slut ledde till att Adam ”friberg” Friberg fick lämna plats till stjärnskottet Fredrik ”REZ” Sterner.

– Det var naturligtvis ett tufft och tråkigt besked, men med tanke på våra resultat det senaste året var vi alla medvetna om att något var tvunget att göras, säger Adam ”friberg” Friberg.

Han beskriver själv att de negativa resultaten har varit tunga för hela laget. Trots stenhård träning och förberedelser har resultaten uteblivit.

– Jag tror vår svacka beror på att det har varit mycket press på oss som lag att prestera. Vi hittade aldrig riktigt vårt sätt att spela på utan gick tillbaka till vad som fungerade för något år sen, men det fungerade tyvärr inte längre, säger Friberg.

Den långvariga NiP-spelaren känner ingen stress att hitta något nytt lag. Motivationen att spela finns däremot fortfarande kvar och han erkänner att det kliar i fingrarna när han nu under ESL One i Köln i stället för att spela ska sitta med som expert i studion.

Samtidigt öppnar ”kungen av banan” för att det finns andra möjligheter att få fortsätta jobba med sina gamla lagkamrater i Ninjas in Pyjamas.

– Det kan mycket väl vara så att jag har en framtid inom NiP:s organisation i stället för att spela, vi får se vad framtiden har att erbjuda, säger han.

pil
Därför betyder Köln lite extra för Friberg:

”Mitt finaste minne med NiP är när vi vann vår första och hittills enda major i Köln 2014. Vi hade en svacka inför den turneringen men kämpade stenhårt inför. Alla matcher i turneringen var grymt tighta men vi lyckades på något sätt alltid komma ur på topp.”

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro