ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adam, 18, köpte biljetter till Jay-Z och Beyoncé – säljer dem för dubbla priset

David Peterson · 23 Mar 2018
Uppdaterad 23 Mar 2018
Biljetterna till Jay-Z och Beyonce gemensamma konsert i Stockholm tog slut direkt.

Biljetterna till Jay-Z och Beyonce gemensamma konsert i Stockholm tog slut direkt. Foto: Getty


Biljetterna till Beyoncé och Jay-Z:s gemensamma spelning i Stockholm släpptes på fredagen – och tog slut direkt. Nu har priserna trissats upp på andrahandsmarknaden och en ståplatsbiljett går för drygt dubbla priset.

klar

Artikellänk är kopierad

Biljetterna till Beyoncé och Jay-Z:s konsert på Friends i sommar tog slut på fyra minuter. Nu flödar Facebook, Blocket och andra sajter av andrahandsbiljetter till evenemanget. Medan vissa bara råkade köpa nån biljettet för mycket har andra som affärsidé att köpa på sig så många biljetter som möjligt och sedan sälja dem för maximal vinst.

Metro har varit i kontakt med 18-åriga Adam, som egentligen heter något annat. Han är en av alla dem som köpte på sig ett gäng biljetter till konserten som han tänkt sälja för ordentligt mycket mer än originalpriset.

– Jag gör det för att det ger snabba pengar. Det är nog mest unga som behöver pengar som gör det, säger Adam.

Totalt köpte Adam sex biljetter för 1 200 kronor styck och nu säljer han dem för 2 400 styck. Men själv har han inte tänkt gå på konserten. Att han inte skulle få sålt biljetterna oroar honom inte.

– Om en konsert säljer slut på fyra minuter är det nog ingen risk att biljetterna inte blir sålda. Men om de inte säljs för det här priset kan jag ju alltid sänka det lite, säger han.

Hur tänker du kring fenomenet med dyra andrahandsbiljetter?

– Det är väl kanske inte helt rättvist.  Men det skadar ju ingen och jag ser inga större problem eftersom att det finns människor som vill köpa.

Adam och de andra privatpersonerna som vill tjäna snabba pengar slåss om köparna med bolag vars affärsidé är att köpa upp biljetter och sälja dem dyrare. På de sajterna kostar biljetterna drygt 400 kronor mer än originalpriset.

Liv Eriksson är en av dem som inte lyckades få tag på biljetter. Hon satt bänkad när biljetterna släpptes klockan 9 men när hon kom fram i kön var ståplatserna slut. Nu är hon förbannad på alla de som vill tjäna snabba pengar genom att sälja biljetterna dyrt.

– Jag tycker att det är otroligt dåligt. Jag har gått på konserter sen jag var tretton och då höll ingen på så som idag. Det borde finnas nåt sätt att begränsa andrahandsförsäljningen, säger hon.

Det finns i princip inga lagar som reglerar andrahandsförsäljning av biljetter för evenemang i Sverige. Men flera evenemangsföretag har länge försökt få till en lagändring. Hittills utan resultat.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro