ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adam och Niclas delar julen med hemlösa

Fredrik Stjernström · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

13-åringarna Adam Kadom och Niclas Törnell ville göra något för utsatta människor. Därför samlade de in femton kassar kläder som de nu lämnat över till Skåne Stadsmission.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

De två klasskamraterna går på International School of Helsingborg, som varje år låter eleverna genomföra olika välgörenhetsprojekt. Förra året samlade de in pengar till förmån för djur. – Det är bra att man får hjälpa till och ge något tillbaka till samhället, säger Adam Kadom. Han och Niclas Törnell valde i år att samla in kläder till Skånes Stadsmission. Med hjälp av posters och massmail lyckades de få in omkring femton kassar med kläder. – Det är viktigt att hjälpa folk i nöd, utsatta människor som är hemlösa eller missbrukare, säger Niclas Törnell. I fredags knackade de på porten till Skåne Stadsmissions insamling i Malmö och lämnade över alla kläder de fått ihop. I kassarna fanns bland annat varma vinterkläder. – Det är fantastiskt att de uppmärksammar problemen. Framför allt att de har tagit reda på våra behov och styrt upp insamlingen efter det, säger Ulla Olsson på Skåne Stadsmissions insamling. LÄS MER► Linda hjälper utsatta med matkassar

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro