ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adam var arbetslös – fixade drömjobbet själv

Clarence Frenker · 8 Okt 2012
Uppdaterad 8 Okt 2012
Adam Lundborg, 25, fick jobb sedan han marknadsfört sig själv med reklamblad. Han vill även rikta ett tack till Metro. – Tack. Det här hade aldrig varit möjligt  utan Metro, säger han. 

Adam Lundborg, 25, fick jobb sedan han marknadsfört sig själv med reklamblad. Han vill även rikta ett tack till Metro. – Tack. Det här hade aldrig varit möjligt  utan Metro, säger han.  Foto: Lotta Bergseth


Adam Lundborg, 25, tröttnade på arbetslösheten och gjorde ett reklamblad om sig själv. Till slut fick han napp.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter ett år som arbetssökande fick Adam Lundborg, 25, nog. Han gjorde ett reklamblad om sig själv och började dela ut det på Drottninggatan. Nu har han fått jobb som projektledare.

– Det känns underbart. Jag är lyckligt lottad, säger Adam Lundborg.

I dag gör han sin andra vecka på det nystartade företaget Svenska Branschforum, där han fått en projektanställning. Adam Lundborg, som är utbildad företagsekonom med inriktning mot bland annat marknadsföring, beskriver det som en dröm som gått i uppfyllelse.

– Det innebär att jag får en inkomst, möjlighet att skaffa bostad och något att göra på dagarna. Jag har fått ett liv, säger han.

Martin Hagwall, vd på Svenska Branschforum, tvekade aldrig att anställa Adam Lundborg.

– Vi läste om honom i Metro och bestämde oss för att gå och säga hej. Och det visade sig att han var precis den vi sökte. Vi blev väldigt imponerade över hans passion och driv, säger han.

Han anser att arbetsgivarnas krav på erfarenhet är alldeles för höga och stänger ute kompetenta unga från arbetsmarknaden.

–   Jag är i samma ålder och har varit i samma situation. Så jag vet hur oerhört svårt och tufft det är att hela tiden få ett nej för att man är för ung, säger Martin Hagwall.

Adam Lundborg vill även rikta ett tack till Metro:

– Tack. Det här hade aldrig varit möjligt utan Metro, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro