ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adobe bekämpar fotomontage

· 9 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den ena delen av det nya verktyget kallas Clone tool detector och kan avgöra om en del av en bild har kopierats från en annan del av bilden.  Så sent som förra året erkände Reuters att en fotograf kopierat en rökpelare på ett foto från ett krigshärjat Beirut. Ett annat del av verktyget kallas Truth dots och kan avgöra om pixlar saknas i ett foto. Något som det mänskliga ögat har väldigt svårt att upptäcka. Båda delar av verktyget letar efter avvikelser i bilder, och ska genom att Photoshop ämnar spår efter sig i alla bilder som behandlats med programmet kunna avgöra om en bild kommer direkt från en kamera eller inte. – Jag kan inte ge dig serienumret på kameran, men jag kan berätta för dig om ett foto kommer från en Canon eller Nikon. Det går även att avgöra om bilden varit i kontakt med Photshop. Jag avslöjar inte vad som händer med bilden, men den avslöjar att den inte kommit direkt från kameran, säger Hani Farid enligt CNET. 

Adobe släpper en ny version av Photshop senare i vår. Programmet väntas även dyka upp i en  gratis webbversion i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro