ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Adopterad bebis krävdes tillbaka av biologiska föräldrarna – och mördades

Hugo Ewald · 22 Aug 2017
Uppdaterad 22 Aug 2017
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: IBL/Alamy


I december 2013 adopterade en amerikansk familj en nyfödd pojke. Bara månader senare krävde de biologiska föräldrarna tillbaka pojken. Fem veckor efter att de tvingats lämna tillbaka sin adopterade son hade han mördats – av barnets biologiska pappa.

klar

Artikellänk är kopierad

Under förra tisdagen slogs det fast att en advokat i amerikanska Iowa får betala motsvarande drygt 26 miljoner kronor i skadestånd till två kvinnor. Detta efter att bebisen de adopterat krävdes tillbaka av barnets biologiska föräldrar och sedan mördades av barnets biologiska pappa. Det rapporterar People.

LÄS MER
Par fick inte adoptera på grund av sina katter

Advokaten ska, enligt paret, aldrig ha sett till att de biologiska föräldrarna skrev under dokumenten som avsäger dem föräldraskapet.

Paret hade personliga kopplingar till de biologiska föräldrarna och var närvarande vid barnets födsel i december 2013. De döpte barnet till Gabriel.

– Adoption var aldrig vårt förstahandsval, med eftersom vi gjorde det privat kändes det som handen i handsken för oss och då skulle vi kunna bli föräldrar. Den biologiska mamman brydde sig inte om att vi var ett samkönat par. Det verkade för bra för att vara sant, och det var det också, säger en av kvinnorna till People.

Men bara månader senare, i mars 2014, fick det veta att Gabriels biologiska föräldrar ville ha honom tillbaka, och 10 dagar senare lämnades Gabriel över till dem.

Fem veckor senare tittade paret på tv när de fick se en nyhet om att ett barn hade dött. Barnets namn sades inte rakt ut, men de lyckades senare bekräfta att det var just Gabriel. Gabriels biologiska mamma hade hittat honom död den 22 april 2014 – ”ensam, blek, blöt och med fradga ur munnen och näsan”.

Senare under 2015 kom barnets biologiska pappa att erkänna att det var han som mördat Gabriel, och dömdes till 50 år i fängelse.

Enligt barnets biologiska mamma krävde hon tillbaka Gabriel eftersom hon ansåg att adoptivföräldrarna växt ifrån honom sedan de adopterat honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro