ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adrian, 15, höggs blodig av kamphund

Petter Sundsten · 25 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Kamphunden högg Adrian, 15 i benet, ryggen och baken. Hundägaren säger att det inte fanns något uppsåt att skada någon. 

Kamphunden högg Adrian, 15 i benet, ryggen och baken. Hundägaren säger att det inte fanns något uppsåt att skada någon.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen

Kamphunden högg Adrian, 15, så att blodet sprutade. Nu åtalas ägaren. Men under snart två har Adrian mött hunden flera gånger i veckan – som inte ens har munkorg.– Jag fryser till is varje gång, säger han till Metro.Den 7 maj för två år sedan var Adrian ute på sin moped med sin kompis. En man i 60-årsåldern blev irriterad och fick dem att stanna. Adrian och kompisen ledde sen mopederna av cykelbanan. Då attackerade hunden Adrian.– Den bara flög på mig, säger Adrian.

Chockade vittnen såg hur hunden bet honom i vaden, ryggen och baken.– Hela benet fladdrade upp och ner. Benet skakade som benet hade slagits av, har en förbipasserande vittne sagt i förhör.– Jag flög som en vante, säger Adrian.

Det är inte första gången hunden varit aggressiv. Mannen ska enligt ett polisbeslut från den 27 september 2002 alltid ha munkorg utanför familjens bostad – något som han helt struntat i och också erkänner i polisförhör. Därför åtalas han nu också för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.– Det har varit mycket problem med den hunden, säger Britt Schollart på Söderortspolisen.

Adrian möter hunden flera gånger i veckan.– Tänk om den attackerar några barn, säger Adrian.Rättegången kommer att hållas den 19 mars.

Foto: Andreas Bardell/Aftonbladet

Ägaren: Det är en fin och snäll hund

MUNKORG. Mannen säger själv att hunden bet Adrian eftersom Adrian ”sträckte ut benet”.– Hunden var irriterad eftersom jag var arg på att körde moped inom strandområdet, säger han.

Enligt honom behöver hunden inte munkorg.– Han är så snäll och så lugn. Hon är van att röra sig bland folk, säger han.

Men det fanns ju ett polisbeslut på att hunden skulle ha munkorg. Varför hade du inte munkorg på hunden?– Det vill jag inte svara på. Men det var en felbedömning och oaktsamhet från min sida. Det fanns inget uppsåt att skada någon, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro