ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Adrian Lux rider på den svenska housevågen

Emma Björkman · 1 Apr 2012
Uppdaterad 1 Apr 2012
– Sverige är stilbildande för housegenren. Många har gjort sin egen grej och det är vårt varumärke. Ta Swedish House  Mafia som exempel, det finns ingen som kan göra låtar som de gör, säger Adrian Lux. 

– Sverige är stilbildande för housegenren. Många har gjort sin egen grej och det är vårt varumärke. Ta Swedish House  Mafia som exempel, det finns ingen som kan göra låtar som de gör, säger Adrian Lux.  Foto: Andreas H Nilsson


På sin debutskiva har dj:n Adrian Lux samarbetat med Kentsångaren Jocke Berg. Han spår att han kommer att vara lika stor som Swedish House Mafia nästa år. – Eller större, haha, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Dj:n och producenten Adrian Lux, 25, vars riktiga namn är Adrian Hynne, har spelat sin poppiga house runt om i världen. När människor fått höra att han är svensk är kommentarerna enbart positiva. 

Rider du på den svenska housevågen?

– Absolut. Jag skulle kunna rida på den mer men ibland är det kanske dumt att sätta sig i ett sådant sammanhang om man inte behöver det. Det är bättre om folk kommer och lyssnar för att de gillar ens musik än för att min spelning kallas för swedish house night, säger han och fortsätter:

– Om ett år är jag lika stor som Swedish House Mafia. Eller större, haha. Hittills har killarna dominerat den svenska housescenen men enligt Adrian Lux är det bara en tidsfråga innan tjejer når samma framgång.

– Jag tror att det blir väldigt snart. Min flickvän (Rebecca Scheja i Rebecca & Fiona reds.anm) går det sjukt bra för i USA och de har nyss börjat där, säger han.

På onsdag släpper Adrian Lux sitt självbetitlade debutalbum. På låten ”All I ever wanted” har han sällskap av Kent-sångaren Jocke Berg.

– Vi hade bra kemi i studion, det var nästan som att vi var gamla kompisar. Han var ett fan av min låt ”Teenage crime” och jag var ett fan av Kent så det var enkelt, säger Adrian Lux.

I slutet av april har webb-tv-serien ”Heartbeats” premiär på TV6 Play. Den följer livet för Adrian Lux och hans kompisar. 

Namnen bakom den svenska housens världsherravälde:

Swedish House Mafia

Består av Steve Angello, Axel ”Axwell” Hedfors och Sebastian Ingrosso. Sålde ut legendariska Madison Square Garden i New York på 20 minuter förra året. 

Avicii

Tim Bergling, som är  hans riktiga namn, gästades av popstjärnan Madonna på en festival i Miami förra helgen. De framförde Aviciis remix av hennes låt ”Girls gone wild”.

 Dada Life

Olle Corneer och Stefan Engblom är återkommande huvudakter på Nordamerikas största elektroniska dansfestivaler - Electric Daisy Carnival och Ultra Music Festival. 

Eric Prydz

Tidigare medlem i Swedish House Mafia. Slog igenom kommersiellt med singeln ”Call on me” 2004. Sägs ha banat väg för flera av de svenska producenterna som är stora i dag.

Alesso

MTV har utsett Alessandro Lindblad till ett av namnen att hålla koll på inom den elektroniska dansmusiken i år. Har Sebastian Ingrosso som mentor.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro