ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Advokat kunde inte delta i förhandling – skickade före detta Bandidosledare

Emmelie Wallroth · 8 Dec 2014
Uppdaterad 8 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Advokaten fick förhinder och kunde inte delta i förhandlingarna – då skickade han en ersättare till rätten.

Domaren i förhandlingarna ska ha lagt märke till att mannen som kom i advokatens ställe hade en tatuering på halsen och på fingrarna. Det visade sig att tatueringen på halsen föreställde mc-klubben Bandidos logga och att tatueringarna på fingrarna var ”fängelsetatueringar”.

Det visade sig Bandidosjuristexamenadvokatbyråadvokatsamfundatt mannen var en före detta ledare i och att han tidigare dömts till fängelse. Mannen hade en , men den han uppgav sig komma från fanns inte antecknad hos Sveriges , vilket är ett krav för att någon ska kunna anses som offentligt biträde och få delta i som jurist i någon annans ställe.

Advokaten själv ska ha uppgett att han var medveten om att mannen suttit i fängelse, men att han uppgett att det var en ”självklarhet” att han var beredd att lämna sitt brottsliga förflutna.

advokatsamfundetsdisciplinnämndersättarenTrots det väljer nu att ge advokaten en erinran eftersom han skickade till rätten utan att försäkra sig om hans kompetens och utan samtliga sina klienters godkännande.

åsidosattdisciplinnämnden”Genom att göra det har han sina plikter som advokat”, skriver i sitt beslut. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro