ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Advokat: Petzälls twitterkonto är kapat

Aron Andersson / Johan Mårtensson Bornudd · 25 Okt 2011
Uppdaterad 25 Okt 2011

Den avhoppade sverigedemokraten William Petzälls twitterkonto är kapat. Det påstår Petzälls juridiska ombud.

klar

Artikellänk är kopierad

Den avhoppade sverigedemokraten William Petzälls twitterkonto är dagens stora samtalsämne. Men nu hävdar flera källor att det inte är Petzäll själv som har twittrat under morgonen. – Jag har pratat med honom och han uppger att han varken har haft tillgång till internet eller telefon där han befinner sig. Inte sedan i början av förra veckan, säger Anna Heulin, Petzälls advokat till Metro – Någon måste alltså ha kapat hans konto.

Hon bekräftar att riksdagsledamoten för tillfället befinner sig på ett behandlingshem i Lund. Även behandlingshemmet uppger till Metro att de intagna inte har tillgång till dator eller mobil.

Men på Twitter fortsätter kontot att vidhålla att uppgifterna stämmer "Självklart har jag tillgång till telefon, hur kunde jag annars prata med mitt ombud i telefon?"

Sverigedemokraternas partisekreterare Martin Kinnunen säger också till Dagens media att de erfar att kontot är kapat. – Vi tror att hans konto är kapat. Vi har uppgifter på att det är så.

Anledningen till uppståndelsen är att det på William Petzälls twitterkonto under morgonen spridits uppgifter om Sverigedemokraterna. Bland annat har det påståtts att partiledaren Jimmie Åkesson haft tillgång till flera journalisters mejlkonton. Dessa uppgifter har fått både Aftonbladet och Expressen att utreda saken. Dessutom anmälde Expressen dataintrånget till Säpo.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson / Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro