ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Advokat: Dubbelmordet i Vivalla filmades

Karl Enn Henricsson · 6 Aug 2018
Uppdaterad 6 Aug 2018
I början av juli dödades två män i stadsdelen Vivalla i Örebro.

I början av juli dödades två män i stadsdelen Vivalla i Örebro. Foto: Pavel Koubek/TT


I början av juli dödades två män i Vivalla i Örebro. Nu kan Metro berätta att händelsen filmades och att minst en av de misstänkta mördarna fångades på bild. Mannen misstänks ha stuckit och skurit ett av offren till döds, och han är nu efterlyst.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagskvällen den 3 juli inträffade en skottlossning i stadsdelen Vivalla i Örebro, varefter två män dödades. Nu kan Metro berätta att händelsen har filmats av en privatperson. På filmen har polisen identifierat en 30-årig man, vilket framgår av handlingar som Metro tagit del av.

Men mannen är försvunnen och har därför häktats i sin frånvaro misstänkt för mord.

– Jag kan i princip inte säga något. Men det är korrekt att det finns filmmaterial, säger advokat Lars-Erik Saltin, som försvarar 30-åringen.

Rätten: Misstänks ha stuckit och skurit

Advokaten säger sig inte haft någon kontakt med 30-åringen, som är efterlyst, men valde ändå att överklaga häktningen.

– Jag tyckte inte att den var riktig, säger Saltin.

I dokumenten går att läsa:

”Det enda material som finns redovisat är åtta bilder från en film tagen av allmänheten på en person som åklagaren påstår är (30-åringen), tagna vid brottstillfället”.

Hovrätten avslog dock överklagandet, vilket gör att mannen är fortsatt häktad i sin frånvaro.

Mannen misstänks ”uppsåtligen berövat NN livet genom att tillsammans med andra rikta kraftigt våld mot NN samt sticka och skära denne”, står att läsa i ett protokoll från tingsrätten.

Säpo inkopplade i utredningen

Förutom 30-åringen misstänks ytterligare fem män för morden. En av männen, som även han är i 30-årsåldern, har kopplingar till terrorsekten Islamiska staten. Han ska tidigare ha varit i Syrien och deltagit i strider där.

Metro har tidigare rapporterat om att Säpo är inkopplade i utredningen.

– Det säkerhetspolisen gör i den här utredningen är att stötta polisen i vissa frågor, precis som vi gör i vissa andra utredningar. Det kan vi bekräfta, har Nina Odermalm Schei, kommunikationschef vid Säkerhetspolisen tidigare berättat.

Metro varit i kontakt med åklagaren som säger sig inte kunna kommentera några uppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro