ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Advokaten: 50-åringen skulle skjuta sig själv

TT · 6 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Enligt den misstänkta 50-åringens advokat Leif Gustafsson erkände hans klient redan innan kroppen hittades att han skjutit och bränt kroppen, men hävdar att han gjort det efter att kvinnan redan dött.– Allt som åklagarna säger stämmer in på min klients berättelse, säger Leif Gustafsson.

Enligt honom är uppgiften att kvinnan ska ha levt när hon sköts något som inte kommit fram i det preliminära obduktionsbeskedet.– Jag har tagit del av protokollet och där står ingenting om det.

Efter att ha knuffat kvinnan säger den misstänkte att han lade kroppen i sitt bagageutrymme och några timmar senare sköt den enligt honom livlösa kroppen på rastplats 58.

Men hävdar din klient att han sköt henne för att försäkra sig om att hon är död?– Det har han sagt en gång efter att ha fått hundra frågor om det. Han har själv svårt att förklara varför han gör det. Han har berättat att han egentligen tog fram geväret där vid rastplatsen för att skjuta sig själv. Han avbröt självmordsförsöket för att det svängde in en bil. Sedan kan han inte riktigt förklara varför han skjuter henne i stället, säger Leif Gustafsson.

Han anser att åklagarna tror på hans klient när han berättar saker som är till hans nackdel och inte tror på honom när han berättar saker som är till hans fördel.– Han väljer ju att berätta för att öka sin trovärdighet. Det finns en detalj som utredarna mig veterligen inte kollat upp, säger Leif Gustafsson.

Mannen ska ha hävdat att han körde av vägen E10 söder om Hakkas kvällen den 12 september då han hade den livlösa kvinnan i bakluckan och fick hjälp upp av en annan bil. En kvinna i den hjälpande bilen ska då ha frågat 50-åringen om han var sjuk.– Skulle den uppgiften bekräftas skulle det öka min klients trovärdighet, säger Gustafsson.

Enligt advokaten var det 50-åringen själv som initierade den rekonstruktion som genomfördes.– Också det gjorde han för att han vill öka sin trovärdighet. Ett uttalat syfte var att hitta kulan.

Trots allt tycker Leif Gustafsson att utredningen och förhören skötts professionellt.– Kirunapoliserna som sköter förhören gör ett utmärkt jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro