ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Advokaten i Vilksmålet: Det står still

Fredrik Beckman · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011

Advokat i Vilksmålet rasar mot åklagaren. Inga förhör hålls med häktad misstänkt. Får intrycket att utredningen står stilla”.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Vilks.
Lars Vilks.

I går begärde åklagare Agnetha Hilding Qvarnström att de tre personer som sitter häktade misstänkta för att ha planerat mörda konstnären Lars Vilks ska fortsätta vara häktade.  Utredningen är inte klar och åtalet dröjer. Advokaterna motsätter sig att deras klienter ska sitta inlåsta. En av de misstänktas advokater, Ulf Ahlstedt, är mycket kritisk. För två veckor sedan omhäktades hans klient. Sedan dess har ingen utredare förhört honom, inget nytt har presenterats. – En utredning ska ju utvecklas på något sätt. Om det står stilla så tror man att det inte finns något att hämta längre. Det ger intrycket av att här finns ingenting, säger Ulf Ahlstedt. – I varje utredning är det viktigt att föra den framåt. Den misstänkta ska konfronteras med nya uppgifter, det gör de inte. I ett brev till tingsrätten skriver han att åklagaren inte för fram några skäl för att hans klient ska sitta fortsatt häktad, och att han tycker att hans klient är utsatt för ”en helt oacceptabel tillämpning av häktningsregler”. Åklagaren slår ifrån sig kritiken. – Allting i en utredning handlar inte om att hålla förhör med misstänka, säger Agnetha Hilding Kvarnström. Vi är inte färdiga med utredningen. Därför anser jag att de ska vara kvar i häkte. Man jobbar på så snabbt som man någonsin kan. Den ambitionen har vi alla.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro