ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Advokaten: Inget sexmord

TT/ metro.se · 14 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Polisen håller presskonferens om mordet

klar

Artikellänk är kopierad

42-årige Anders Eklund berättar i förhören om mordet på 10-åriga Engla.– Det var en impulshandling, han åkte längs vägen – träffade Engla därefter skedde det som skedde säger Eklunds advokat Jan Kyrö till norska VG.

"Vi känner djup sorg"

-Han valde att erkänna mordet på Pernilla och sedan att han bragt lilla Engla om livet, sade Dag Andersson chef på Riksmordkommissionen. Åklagaren Patrik Säflund säger att det pågår förhör med den misstänkte om händelseförloppet vid mordet på den tioåriga flickan.Förundersökningen avseende brottet mot flickan har högre prioritet än mordet på Pernilla Hellgren.Polisens presskonferens inleddes klockan tio på förmiddagen. Två separata mordutredningar har inletts mot den häktade 42-åringen.-Fortsättningsvis, om inget speciellt inträffar, kommer informationen att ges via pressmeddelanden, sade polisens presstalesman Sven-Åke Petters. Länspolismästaren Sven Olov Hellberg riktade sig även till flickans anhöriga.-Våra tankar finns hos de anhöriga. Vi känner djup sorg. Vi har löst de här kriminalfallen och gett dem möjlighet att gå vidare i sitt sorgearbete. Hela bygden har visat ett stort engagemang. Han tackar även allmänheten. -Utan allmänhetens hjälp hade vi inte kunnat lösa de här fallen. Vi vill därför framföra ett varmt tack. En angelägenhet för hela svenska polisväsendet. Jag vill också tacka alla samverkande myndigheter.

Oklara detaljer-Förhöret i går avbröts i samma stund den misstänkte var beredd att berätta var kroppen låg, säger Patrik Säflund. Därför är det ännu inte känt i detalj vad som hänt, enligt honom. Utifrån den tekniska undersökningen av fyndplatsen och rapport från rättsläkare kommer polisen att få en klarare bild av händelseförloppet, enligt Säflund.Han ville inte närmare gå in på vad 42-åringen sagt i förhör.-Även om han erkänt att han bragt Engla om livet måste vi vara väldigt noggranna i vad vi gör för att inte riskera att förstöra. Det kan inte uteslutas att fler kan misstänkas för det här också, det kan inte uteslutas. Vittnesuppgifter, fotografier och teknisk bevisning - spår från bilen - från grusvägen nära flickans familjs hus ledde polisen till 42-åringen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/ metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro