ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ägare ger sig in i Teligentstrid

TT · 16 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Telekombolaget Teligents grundare Pekka Peltola och den större ägargrupp som han företräder drar tillbaka sitt alternativa förslag till emission på maximalt 115 miljoner kronor och stödjer i stället styrelsens förslag om en större nyemission på 300 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.I förra veckan stoppades styrelsen förslag på en extra bolagsstämma.

Ägargruppens ändrade inställning beror bland annat på att styrelsen deklarerat att en försäljning av Trio Enterprise ligger i bolagets strategi framöver.

"Denna försäljning i kombination med styrelsens förslag om nyemission förväntas tillföra bolaget 300 miljoner kronor eller mer. Mot denna bakgrund anser ägargruppen att risken för ytterligare nyemissioner har minskat kraftigt", heter det i ett pressmeddelande.Gruppens krav på förstärkningar av bolagets styrelse väntas också uppfyllas.Huvuddelen av ägargruppen kommer också att teckna aktier i den kommande emissionen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro