ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Agnes laddar för sig själv

TT Spektra · 23 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

På lördag gör hon debut på Sveriges största schlagerscen. Men inför deltävlingen i Malmö försöker Agnes undvika allt som har med Melodifestivalen att göra. - Jag blir bara stressad, säger "Idol"-stjärnan. Det är en förkyld Agnes Carlsson som möter upp på ett vinterkallt Södermalm i Stockholm. Snuvan är på väg bort, men för att vara på den säkra sidan ber hon om att få bli fotograferad inomhus.

Så här i Melodifestivaltider gäller det att rå om sin hälsa, i Malmö har hon tre minuter på sig att övertyga Sverige om att hon är värd en finalplats i Globen.

Och det är 180 sekunder som den blott 20-åriga schlagerdebutanten tar på allvar. Så till den grad att hon, paradoxalt nog, isolerat sig från allt vad Melodifestivalen heter. - Jag har faktiskt inte sett en enda tävling i år, och jag läser inga tidningar. Det är så många duktiga artister med. Jag vill slippa bry mig om andra och bara fokusera på mig själv, förklarar hon. - Det här är verkligen ett tillfälle, jag är väldigt mån om att göra bra ifrån mig. Jag tänker inte slösa energi på allt runtomkring. Det ger mig inget. Men att slippa undan schlagercirkusen helt är omöjligt. Varenda människa som Agnes möter vill så klart veta vad hon tävlar med, och hur hennes framträdande ser ut. Tidningarna i sin tur söker rubriker. - Jag gillar att stå i rampljuset, samtidigt som jag inte vill blotta mig totalt. Jag tycker inte att hela svenska folket behöver veta hur jag är och vad jag gör. Det är väl därför folk fått intrycket att jag är tillbakadragen, fast jag egentligen inte är det.

Att Agnes skulle vara en blyg och lite intetsägande tjej är enligt henne själv en vanlig missuppfattning. I rätt sammanhang bjussar hon gärna på sig själv. - I'm crazy! utbrister hon och slänger teatraliskt med håret. - Nej, men de som känner mig vet att jag oftast är glad. Jag brukar försöka se allt från en positiv sida. I Melodifestivalens sista delfinal tävlar hon med bidraget "Love love love", en dansant discopoplåt som lär påminna om hennes sommarhit "On and on". Och den numera modetokiga västgötskan har storstilade planer för sitt nummer. - Känslan ska vara glamourös, det är ju ett forum som man kan ta ut svängarna i. - Jag tycker jättemycket om att klä upp mig, även om jag trivs rätt bra i mjukisbyxor också, fnissar hon.

Från början diskuterades det om "Love love love" skulle framföras som en duett med artistkollegan Marie Serneholt, men de funderingarna fick läggas ner. - Både jag och de som jag jobbar med tyckte att det var bättre att jag gjorde den själv, säger Agnes och tillägger: - Jag har inget emot att samarbeta med andra, eller testa nya saker. Men jag vill hellre vara soloartist. Om hon går vidare på lördag får hon möta sin gamle "Idol"-rival Måns Zelmerlöw, som redan har sjungit sig till en plats i finalen den 14 mars. Han tävlar också med en upptempolåt. - Va, gör han? Det visste jag faktiskt inte, säger Agnes och ser för ett ögonblick lite stressad ut. - Som sagt, jag vill inte veta!

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro