ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ahmed, 14, misstänktes ha byggt en bomb – vill ha miljoner i skadestånd

Aron Andersson · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015

Foto: NBC News


Ahmed, 14, blev en världsnyhet när han tog med en egentillverkad väckarklocka till skolan. Läraren trodde det var en bomb. Nu vill han ha skadestånd på 130 miljoner kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 14-åriga pojkens advokat har ställt ett skadeståndskrav till staden Irving i Texas och den skola där Ahmed Mohamed gick. Han vill ha 15 miljoner dollar, motsvarande 130 miljoner kronor.

►LÄS MER: Ahmed, 14, tog med väckarklocka till skolan – greps av polis

I mitten av september skrev Metro om hur 14-årige Ahmed Mohamed blev bortförd av polis från sin skola efter att han tagit med sig en hemmabyggd väckarklocka. Han ville visa sitt projekt för sina lärare, men en av dem tyckte att klockan såg ut som en bomb.

– Jag hade inte gjort något fel. Jag visade bara mina lärare någonting och det slutade med att jag greps, sa Ahmed Mohamed då till NBC.

►LÄS MER: Här försvarar presidenten Ahmed, 14, och bjuder honom till Vita huset

Efter att händelsen uppmärksammats av flera medier valde president Barack Obama att bjuda in 14-åringen till Vita huset för att visa upp klockan. Även Facebook-grundaren Mark Zuckerberg visade sitt stöd för Ahmed.

Ahmed Mohameds far var övertygad om att hans son blev utsatt på grund av att han är muslim. I breven till staden Irving och till skolan skriver pojkens advokat att skadeståndet ska betalas inom 60 dagar.

”Ahmed är orolig för sin fysiska säkerhet efter att ha fått motta flera hotfulla mejl”, står det i brevet enligt Cnet.

►LÄS MER: Ahmed tog ”bomb” till skolan – nu kan han få åka till rymden

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro