ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

AIK-fans knivhuggna i ny attack

Tomas Lundin · 21 Sep 2012
Uppdaterad 21 Sep 2012
AIK-fans knivhuggna i ny attack

AIK-fans knivhuggna i ny attack


klar

Artikellänk är kopierad

Tre svenskar skadades i ett nytt överfall i Neapel, i samband med AIK:s cupmatch mot Napoli.

De svenska supportrarna åt middag på Piazza Borsa på torsdagskvällen då de attackerades av maskerade män, rapporterar den italienska nyhetsbyrån ANSA. 

Tre personer blev knivhuggna i bakdelen och låren och en tredje fördes också till sjukhus, enligt nyhetsbyrån.

Pizzeriaägaren ska också ha blivit skadad när han skyddade svenskarna mot mobben.

"Min polare såg en kniv i första killens hand och samtidigt som vi hinner väja undan så börjar bord och stolar flyga", skriver en person på ett forum för AIK-fans. 

Angriparna ska ha varit mellan 10 och 15 personer, beväpnade med slagträn och knivar och maskerade. Enligt inlägget på forumet var AIK-fansen runt 12 personer uppdelade på tre sällskap. 

"En gnagare sitter med en servett över handen, han hade blivit skuren över handen, en annan blödde ifrån sitt lår.", berättar supportern på forumet.

På kvällen innan matchen skedde ett annat knivöverfall mot  AIK-fans och borgmästaren i Neapel sa på fredagen att det var dags att börja kalla våldsmännen för "brottslingar" i stället för "fans". Det första överfallet kallade polischefen i staden för en "isolerad händelse", men nu väntas man trappa upp jakten på gärningsmännen, rapporterar ANSA. Fotbollsmatchen slutade med förlust med 4–0 för Solnaklubben.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro