ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aina ska locka förortskidsen

David Baas · 11 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Länspolismästare Carin Götblad visar upp den nya polisbilen som ska locka förortskidsen att utbilda sig till poliser.

Länspolismästare Carin Götblad visar upp den nya polisbilen som ska locka förortskidsen att utbilda sig till poliser. Foto: Mark Earthy/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En polisbil med slangordet för polis, ”aina”, ska locka förortskidsen till poliskåren. – Polisen vill ta tillbaka ordet och avdramatisera det. När de använder ett ord som miljonprogramsungarna använder skapar det en närhet, säger Zanyar Adami, chefredaktör för tidningen Gringo.

OLIKA ETNISK BAKGRUND Polisen kommer under ungdomsfestivalen Ung 08 nästa vecka att ha en monter där de visar upp den omtextade polisbilen. Målet är att locka unga med olika etnisk bakgrund till poliskåren. Satsningen på att locka nya grupper till polisen är också ett led i att motarbeta ungdomsbrottlighet. – Det är alldeles för många unga människor som dras in i gängkriminalitet och det måste vi alla vara med att stoppa. Ett sätt är att få fler poliser med erfarenhet från förorten, säger länspolismästare Carin Götblad till TT. Zanyar Adami tror att bilen kommer att skapa uppmärksamhet bland kidsen och skapa en dialog mellan dem och polisen.

•• Räcker det med att bara visa upp en bil med ordet ”aina” för att nå förortskidsen? – Nej, det räcker inte med en PR-grej, men det visar att polisen är mottaglig. Jag tror att det kan locka några till poliskåren, säger Zanyar Adami.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro