ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åkesson använde hans låt – "Han har uppenbarligen inte läst texten"

Hugo Ewald · 29 Okt 2015
Uppdaterad 29 Okt 2015

Foto: Christine Ohlsson/TT/Pressbild


När Jimmie Åkesson under onsdagen skrev ett Facebookinlägg där han beklagade sig över asylbränderna använde han sig av en låt av den kristna sångaren Simon Ådahl. Till Metro säger nu Simon Ådahl att Jimmie Åkesson uppenbarligen helt missuppfattat budskapet i sången.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen skrev Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ett långt inlägg på Facebook där han beskrev sina känslor om den senaste tidens bränder på flyktingboenden. Det skriver bland annat Världen idag.

”Det är något som hänt vårt kära fosterland. Jag tänker be för Sverige, be med mig. Så sjunger Simon Ådahl i låten Be för Sverige, som jag lyssnat mycket på den senaste veckan. Även om jag, till skillnad från Ådahl, inte betraktar mig som troende i någon traditionell mening går texten som en projektil rakt in i hjärtat. Nu känns den mer aktuell än någonsin, trots att den har ett tiotal år på nacken. Jag brottas med tankar på om det ändå inte bara är bön som återstår i allt elände.", skriver Jimmie Åkesson i inlägget.► LÄS MER: Jimmie Åkesson om bränderna: ”Ni attackerar samhället”

Men musikern Simon Ådahl, som tidigare gjort sig känd som en del i bandet Edin-Ådahl och idag är kristen evangelist, menar att Jimmie Åkesson missuppfattat budskapet i texten.

 –  Det är egentligen en intern låt till kristna, och öppning till väckelse – att vi vaknar och tar det som Jesus på allvar. Det är ganska långt ifrån Jimmie Åkesson. Den här låten har varit spridd bland kyrkorna i tio år, säger Simon Ådahl till Metro.

Simon Ådahl är själv invandrad från Finland och berättar för Metro att han blivit kallad många namn och var del av en slags underklass. För honom representerar inte Jimmie Åkesson den medmänsklighet och empati han anser att den kristna tron står för.

– Jimmie Åkesson säger att han till skillnad från mig inte är troende i någon traditionell mening. Men han kanske tänker bli kristen? Men då är det svårt att tro att han skulle kunna stå för det han står för, säger han.

Låten "Jag tänker be för Sverige" skrevs 2004.►LÄS MER: Löfven om asylbränderna: "Ynkryggar som gör sånt här"

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro