ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åkesson avslutar valturné på Nytorget

Åsa Larsson · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014

Förra gången Jimmie Åkesson höll samling på Nytorget på Södermalm i Stockholm kastade en kvinna en tårta i ansiktet på honom. Nu planerar SD-ledaren att avsluta sin valturné där.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Dagen före valet avslutar Jimmie Åkesson valturnén och Sverigedemokraterna bekräftar för Metro att man ska vara på Nytorget.

Enligt Dagens nyheter så har polisen redan börjat se över säkerhetsarrangemangen.

– Vi anser att vi har en god beredskap och förbereder oss för flera olika händelser, säger polisen till tidningen.

Det var när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll en signering av sin bok ”Satis polito” på Nytorget på Södermalm den 5 november som en 60-årig kvinna kastade en tårta i ansiktet på honom. Hon dömdes senare bland annat för ofredande.

Nytorget på Södermalm är inte Sverigedemokraternas starkaste fäste – i valet 2010 fick partiet 2,5 procent av rösterna där och i valet till Europaparlamentet hade partiet 3,3 procent av rösterna i valkretsen. De två största partierna då var Miljöpartiet med 28 procent och Feministiskt initiativ med 20,5 procent.

Varför har ni mötet på Nytorget?

– Av två skäl: dels så får vi uppmärksamhet när vi är på Nytorget, det bor mycket journalister i det området, säger Henrik Vinge, pressekreterare på Sverigedemokraterna.

– Sen är det så att vi har haft ett möte där tidigare som inte blev avslutat särskilt bra. Vi blev avbrutna i förtid och nu har vi haft en lång, kämpig valrörelse och et skulle kännas bra att komma tillbaka dit och avsluta på ett bra sätt.

Sammankomsten är planerad till klockan 18 lördagen 13 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro