ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagare väntar på gripen i Thailand

Stockholm TT · 21 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Det blir intressant att få veta vad han har att tillföra, säger kammaråklagare Margaretha Lidman Ling i Uppsala, till TT. Den yngre av männen är hemmahörande i mellersta Sverige. Han misstänks för en stor smuggelhärva med 25 000 liter sprit som spräcktes 2003. Två andra män är dömda till fängelse i härvan, men 33-åringen försvann.

Spriten hade hällts på flaskor i bland annat lagerlokaler i Dalarna innan den såldes på svarta marknaden. -Förmodligen har en del också gått till Norge, säger kammaråklagaren. Tingsrätten har mot 33-åringen dömt ut en kvarstad för värdet på spriten på 8,8 miljoner kronor, vilket i praktiken blir summan på mannens skattebrott.

Nordiska polissambandskontoret i Bangkok uppger för TT att den äldre av männen, som bor i Göteborg, efterlystes för grovt narkotikabrott i år.

Svenskarna greps natten mellan torsdag och fredag i Phuket, formellt eftersom de rest på ogiltiga pass. Men det beror i sin tur på att Sverige återkallat passen när männen efterlystes internationellt.

Männen väntas bli utlämnade till Sverige de närmaste dagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro