ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagaren: Dotter nära döda sin 85-åriga mamma

Fredrik Beckman · 17 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

Dottern tryckte kudde över mammans ansikte för att få henne att be om ursäkt. Stoppades av hemtjänstpersonal. Åtals misstänkt för mordförsök.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var 10 januari som den 44-åriga dottern kom hem till sin 85-åriga mamma utanför Göteborg. Det blev en konflikt och dottern ska ha börjat misshandla mamman.

Troligtvis har det larm den 85-åriga kvinnan har på armen ha räddat henne. Det går till en larmoperatör som kan få kontakt med lägenheten. Larmoperatören beskriver i förhör med polisen hur han hör skrik och tumult.

Dottern ska ha fått ner sin mamma på golvet, slagit henne i huvudet, sparkat henne och sedan tryckt en kudde över ansiktet.

– Jag ville bara att hon skulle säga förlåt. Och erkänna då att hon har varit elak mot mig.

Hon vägrade ju och säga förlåt, eller be om ursäkt. Så då fortsatte jag det här med kudden, säger dottern i förhör.

Larmoperatören hade samtidigt kontaktat hemtjänsten. De kunde avbryta misshandeln. När de kom stod dottern böjd över mamman med kudden över ansiktet.

– Hon sa själv att du får... ni får ringa polisen, jag har försökt döda min mamma här nu, säger den från hemtjänsten som ringde SOS-alarm, när polis och ambulans tillkallades.

Då var den 85-åriga kvinnan blåsvart om läpparna.

Dottern åtalas nu vid tingsrätten i Göteborg för försök till mord. Hon medger en del av händelseförloppet men nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro