ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagaren: Han lurade tvåbarnsmor i döden

Daniel Olsson · 16 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tvåbarnsmamman från Göteborg avled på ett hotellrum under se­mes­tervistelsen i Colombia. Först fem år senare fick hennes söner veta varför. I dag ställs kvinnans dåvarande pojkvän, en 52-åring, inför rätta åtalad för att ha förmått kvinnan att svälja de nio kapslar med kokain som vållat hennes död.

Målet är unikt. Aldrig tidigare har en misstänkt knarksmugglare åtalats för att ha vållat sin kurirs död. Samtidigt hoppas kvinnans anhöriga få svar på frågor de haft kring dödsfallet.– Jag har inte sörjt eftersom jag inte visste vad som hänt min mamma. Polisen har inte sagt någonting, säger en av kvinnans söner.– Hela mitt liv raserades av det här, det var först för två år sedan jag kunde komma tillbaka.

Av pojkvännen fick de anhöriga först veta att kvinnan avlidit av en ­hjärt­­attack, men obduktionen visade att hon dog sedan en kapsel med kokain spruckit i hennes magsäck. Och sjukhuspersonal i Colombia vittnar om att pojkvännen försökt hindra dem från att ta kvinnan till sjukhus, där narkotikan i hennes mage skulle ha upptäckts.– Han har utnyttjat sitt inflytande till att få henne att göra en typiskt farlig grej som kan gå illa. När det sedan gått illa vidtar han inte alla åtgärder för att få henne till sjukhus, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand.

Den åtalade 52-åringen, som nekar, har avtjänat fängelsestraff i USA för narkotikabrott, medan kvinnan var helt okänd för polisen. Hennes vänner beskriver kvinnan tvärtom som stark drogmotståndare.

Åtalet rör grovt vållande till annans död, grovt narkotikabrott och förberedelse till grov narkotika­smuggling.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro