ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagaren om mördade 17-åringen: Hade stämt träff innan

Karl Enn Henricsson, Annica Ögren · 20 Aug 2018
Uppdaterad 20 Aug 2018
En 17-åring dog efter att ha blivit knivhuggen vid Kvargärdesskolan i Uppsala.

En 17-åring dog efter att ha blivit knivhuggen vid Kvargärdesskolan i Uppsala. Foto: TT


En 17-åring dog efter att ha blivit knivhuggen under ett bråk i centrala Uppsala på söndagskvällen. Två personer är anhållna misstänkta för mord. Enligt åklagaren verkar det som att flera av de inblandade hade stämt träff innan dödsbråket började.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var klockan 21.29 på söndagskvällen som polisen larmades om ett pågående bråk mellan ett flertal personer, vid Kvarngärdesskolan i centrala Uppsala, som UNT vad först att rapportera om.

När polisen kom till platsen fann man en svårt skadad ung man som beskrivs som i 17-årsåldern.

– Han hade fått svåra skador genom knivhugg, säger Per Bjurström, RLC-befäl i polisregion Mitt, till Metro.

17-åringen fördes snabbt till sjukhus där han avled. Enligt Aftonbladet blev den unga mannen knivhuggen i bröstet.

Två misstänkta anhållna

Under natten har polisen hört vittnen och utfört en teknisk undersökning på platsen. På måndagsmorgonen kunde två personer gripas som nu misstänks för inblandning i det misstänka mordet.

– Båda personerna är i 20-årsåldern, säger Per Bjurström.

Åklagare Anne Sjöblom leder förundersökningen och för Metro berättar hon att båda männen nu är anhållna, skäligen misstänkta för mord. Det är den lägre misstankegraden.

– Det var jouråklagaren som gjorde bedömningen om skäligen misstänkta i natt, och jag har inte under dagen haft skäl att ändra den. Sen får vi se vad som händer i utredningen, säger hon.

– I nuläget finns inga andra misstänkta, och vi tittar på motivbilden nu.

Åklagaren: De har stämt träff i förväg

De anhållna förhördes under måndagseftermiddagen, men åklagaren vill inte uttala sig hur de ställer sig till misstankarna. Om själva händelsen säger åklagaren:

– Det hände på skolgården. Det är några personer som träffats – stämt träff i förväg som det verkar – och sen uppstår bråk. Det ansluter ytterligare människor till det här bråket, och det hela avslutas med att den här 17-åringen blir så allvarligt skadad att han avlider på sjukhus.

Polisen kan i dagsläget inte uttala sig om händelsen misstänks vara gängrelaterad, eller om någon av de inblandade personerna är känd hos polisen sedan tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro