ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagaren om Münster: Finns inga ledtrådar som förklarar dådet

David Peterson · 8 Apr 2018
Uppdaterad 8 Apr 2018

Foto: IBL


I lördags körde en man i 50-årsåldern en minibuss rakt in i en uteservering i Münster i Tyskland. Två människor dödades och ett tjugotal skadades. Polisen har ännu inte hittat någon förklaring till dådet.

klar

Artikellänk är kopierad

Minibussens förare, en man som identifierats som en 48-årig man från Tyskland, tog sitt liv direkt efter dådet. Tyska medier rapporterar att mannen ska ha haft psykiska problem. Han ska också ha haft kontakta med högerextremister, enligt den tyska tv-kanalen ZDF.

Men enligt åklagaren Martin Botzenhardt finns det ännu inget som förklarar dådet.

”Hittills finns det inga ledtrådar till ett möjligt motiv för dådet”, säger han i ett uttalande.

I minibussen hittades fyrverkeripjäser, en pistol med lösa skott samt den pistol mannen ska ha använt för att ta sitt egna liv. På lördagskvällen sökte tysk polis igenom 48-åringens lägenhet och även där hittades flera tunga fyrverkeripjäser och ett vapen.

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel säger hon är ”djupt skakad” i ett uttalande.

”Vi ska göra allting i vår makt för att ta reda på vad som ligger bakom dådet och hjälpa offren,” säger hon i uttalandet.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro