ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagaren säker: Sambon har mördat Marina, 31

Edvin Gepertz · 24 Aug 2011
Uppdaterad 24 Aug 2011
Marina Johanssons bostad utanför Spekeröd.

Marina Johanssons bostad utanför Spekeröd. Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX


I går började rättegången vid Uddevalla tingsrätt. Och enligt åklagaren är det den före detta sambon som dödat Marina Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Den pågående rättegången är ovanlig, dels för att Marinas kropp aldrig hittats, dels för att det inte finns någ­ot erkännande. Trots det har hennes före detta sambo blivit åtalad för mord.

Den misstänkte 38-åringen lyssnade aktivt, antecknade och viskade till sin advokat i rättssalen. Han lät blicken vand­ra mellan åklagaren, ordföranden, nämndemännen och sina papper. När åklagaren Per-Åke Kvarnström inledde med att visa en av de sista bilderna som togs på Marina Johansson stannade 38- åringens blick kvar på skärmarna, till synes oberörd.

Åklagaren startade sed­an sin redovisning av material ur förundersökning­en. Även om allt inte kan klargöras menar han att tre punkter kommer att kunna förklaras utom rimligt tvivel: att Marina Johansson verkligen är död, inte bara försvunnen, att hon dödades i sin säng och att den åtalade 38-åringen är den skyldige.

Kunskapen om var filtar, madrasser, inkontinensskydd och övrigt material som använts men­ar åklagaren är tydliga bevis för att någon närstående mördat Marina, och han är säker på att hon dött i sin säng.

– Det var så stor mängd blod kvar i sängen att hon inte kan ha lämnat den levande, säger Per-Åke Kvarn­ström.

Advokaten tycker inte att bevisen är lika starka.

– Det bygger på antaganden och gissningar, säger Michael Hansson.

Han tycker att åldersbestämningen av blodet är mer som ett experiment och anser att simuleringen för att bestämma mängden blod inte är tillförlitlig:

– Om man ser på de verkliga fynden och tittar på vad det kan betyda menar jag att man kan få massa olika svar.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro