ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagaren utreder inte vapenbrott om U2-konserten

Ida Gustafsson · 22 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Det var i söndags som konsertbesökarna fick evakueras från Globen inför U2-konserten

Det var i söndags som konsertbesökarna fick evakueras från Globen inför U2-konserten Foto: TT


Den särskilda åklagarkammaren har beslutat att inte inleda en förundersökning om vapenbrott alternativt tjänstefel efter helgens U2-konsert. En person som presenterade sig som polis hade tagit med sig sitt vapen in på arenan och evenemanget fick ställas in.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten framkommer det att chefsåklagare Håkan Roswall, vid Särskilda åklagarkammaren,beslutat sig för att inte inleda en förundersökning om vapenbrott alternativt tjänstefel mot den person som tog med sig ett skjutvapen in på Globen inför U2-konserten. 

– Jag tagit del av materialet och fattat beslut att inte inleda förundersökning i det här ärendet. Det är okänt om den aktuella personen verkligen är polis. Skulle personen vara polis så är det inträffade ändå inget brott eftersom vapenlagen inte gäller för statens vapen. Inpasseringen vid Globen har inte skett vid myndighetsutövning vilket är grundkravet för att tjänstefel ska kunna föreligga, konstaterar Håkan Roswall i pressmeddelandet. 

Metro har sökt Håkan Roswall för en kommenta, men utan att få ett svar. Det var i söndags som U2-konserten i Globen fick ställas in efter att en pistolbeväpnad person tagit in sig på arenan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro