ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åklagarens bevis mot våldtäktsmisstänkte fotbollsprofilen: Ljudinspelning

Fredrik Samuelson · 16 Okt 2018
Uppdaterad 16 Okt 2018
Mannen beskrivs som en tidigare framgångsrik fotbollsspelare i allsvenskan.

Mannen beskrivs som en tidigare framgångsrik fotbollsspelare i allsvenskan.


Mannen beskrivs som en tidigare framgångsrik fotbollsspelare i allsvenskan. Nu har han häktats, misstänkt för våldtäkt. Han nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Fotbollsprofilen greps och anhölls natten mot lördagen. Då hade en kvinna, som varit på middag och sovit över i hans bostad, larmat polisen och sagt att hon blivit våldtagen.

– Han förnekar brott, säger kammaråklagare Daniel Suneson.

På tisdagen var det häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, vilket är den högre misstankegraden.

Målsägandebiträde: Finns ljudinspelning

Kvinnan ska ha en ljudinspelning som enligt henne ska bevisa vad som hände hemma hos mannen.

– Det jag kan säga är att hon har en väldigt stark och trovärdig berättelse. På grund av lyckliga omständigheter finns det, till skillnad från många andra sexbrottsmål, väldigt överväldigande bevisning i form av en ljudinspelning. Jag bedömer bevisläget som utomordentligt stark. Hon mår inte bra, säger kvinnans målsägandebiträde Ismo Salmi.

Har två veckor på sig att väcka åtal

Åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal.

– Nu har jag två veckor på mig att driva utredningen framåt för att få upp det från sannolika skäl till tillräckliga skäl för åtal och det är en bit kvar till det. Sannolika skäl är inte någon jättestark bevisning, det ska upp en bit till för att det ska vara grund för att väcka åtal, säger Daniel Suneson.

Metro har sökt fotbollsprofilens försvarsadvokat för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro