ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åkte tre kilometer på polisens motorhuv – döms

Tobias Andersson Åkerblom · 27 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014

En polisman dömdes i juni förra året för att ha kört drygt tre kilometer med en man på motorhuven. Nu döms även den 34-årige mannen för att inte ha flyttat sig ur vägen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i augusti 2012, i samband med en demonstration vid Migrationsverkets förvar i Kållered som händelsen ägde rum. Mannen ställde sig tillsammans med flera andra framför en polisbil, för att hindra den att genomföra ett utvisningsbeslut, enligt domen.

34-åringen har hävdat att polisen körde på honom – varpå han fortsatte i 3,3 kilometer i upp mot 50 kilometer i timmen. Polismannen dömdes förra året för framkallande för fara av annan. Men tingsrätten slår nu fast att 34-åringen lade sig på motorhuven själv, och dömer honom till böter för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Tingsrätten har använt polismannen som dömdes som vittne. 34-åringens försvarare tycker att det är skandalöst att de har gjort det utan att kommentera att han kan vara subjektiv i ärendet.

– Det är fel i synnerhet då polisen har dömts för brott, säger Staffan Sörenson.

Han ska nu överklaga domen.

– Det är den sämsta domen jag har sett på ett halvår, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro