ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aktivister demonstrerar i Roskilde

Festival Globe/Metro Danmark · 5 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Frank B. Schmidt


klar

Artikellänk är kopierad

PROTEST. Ett stort antal aktivister med kopplingar till kravallerna runt ungdomshuset i Köpenhamn har samlats för att demonstrera mitt i Roskilde stad för att få ett nytt ungdomshus.

Ungdomshuset på Jagtvej revs i mars efter omfattande kravaller i stadsdelen Nørrebro.

Polisen förbereder sig på att det kan bli bråk och har piketbilar till sitt förfogande.

– Det är klart att spåren från Jagtvej i Köpenhamn skrämmer, säger polischefen Anders Linnet till Riskilde Dagblad.

Demonstrationen i Roskilde centrum har kopplats samman med Roskildefestivalen, som i år samarbetar med aktivistgrupper för att uppföra ett provisoriskt ungdomshus på festivalområdet.

Festivalens talesman Esben Danielsen avvisar att festivalen bär ansvaret för demonstrationen, men förväntar sig att den kommr att bli fredlig.

– Vi har tillsammans med ungdomarna valt att fokusera på de många goda saker som försiggick i ungdomshuset. Och det handlar verkligen inte om smmandrabbningar med polisen, säger han.

Tanken med det alternativa ungdomshuset är att ge de unga ett ställe att vara på, precis som det på Nørrebro. Bland annat kan besökarna äta veganmat, lyssna på föredrag och köpa kläder med politiska motiv.

klar

Artikellänk är kopierad

Festival Globe/Metro Danmark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro