ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aktivister från Svenskarnas parti i bråk med ungdomar

Gustaf Eriksson · 3 Jul 2013
Uppdaterad 4 Jul 2013
Aktivister från Svenskarnas parti i bråk med ungdomar Fredrik Reinfeldt i Almedalen på onsdagen.

Aktivister från Svenskarnas parti i bråk med ungdomar Fredrik Reinfeldt i Almedalen på onsdagen. Foto: Scanpix


Ungdomar drabbade samman i bråk med aktivister från Svenskarnas parti i Almedalen under onsdagskvällen. Sedan försökte partimedlemmar störa Fredrik Reinfeldts tal.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan i måndags har representanter från nazistiska Svenskarnas parti som stått vid hamnplan i Visby. På måndagskvällen kom ett antal ungdomar till partiaktivisterna för att ställa frågor, rapporterar Aftonbladet. 

Då ska partimedlemmarna ha blivit hotfulla, och bråk uppstod.  – En av killarna smllde till min kompis i ansiktet, säger en av ungdomarna till Aftonbladet.

Aktivisterna från Svenskarnas parti förnekar dock att slag utdelats. När polisen kom till platsen hade bråket avslutats.  När statsminister Fredrik Reinfeldt skulle börja tala klockan 19 försökte medlemmar ur samma parti störa honom. – Sosse eller moderat, samma gamla sverigehat, skanderade de. – Jag kommer till er senare, svarade Reinfeldt.

Under talet återvände Fredrik Reinfeldt till främlingsfientligheten. Han gick till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna.

– Det är dags att inse att vi har åtta partier i riksdagen. Jag hävdar inte att sju av de partierna är helt lika, men vi bygger i grunden på en tradition och en vilja att göra något av politiken.  – Det åttonde är helt avvikande. De för in hatet i svensk politik. 

Reinfeldt hävdade att Sverigedemokraterna bara har en idé.  – Vi ska titta på varandra med misstro. Det är deras idé. De vill använda sitt inflytande till att göra en enda sak: Ge sig på människor som kommit hit från andra länder.  – Vårt besked är: Ni ska inte få något inflytande. 

Statsministern krävde också besked från oppossitionen.  – Vi i alliansen säger att vi vill isolera det åttonde partiet och att vi är beredda att släppa fram de rödgröna till makten om de blir större. Vad säger våra politiska motståndare? – Stefan Löfven är tyst i de här frågorna, och det är pinsamt.

SD-kritiken följdes av kraftiga applåder från åhörarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro