ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aktivisterna vill inte dela sin lyxmat med hemlösa

Tomas Lundin · 27 Okt 2011
Uppdaterad 28 Okt 2011
Gratis pizza till aktivister i Zuccoti Park, men nu har kökspersonalen tröttnat på hungriga hemlösa som vill roffa åt sig deras mat.

Gratis pizza till aktivister i Zuccoti Park, men nu har kökspersonalen tröttnat på hungriga hemlösa som vill roffa åt sig deras mat. Foto: Getty


Tusentals aktivister har samlats i New Yorks hjärta för att protestera mot orättvisor. Det betyder inte att de vill dela sin gourmet-mat med hemlösa.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har knappast rört sig om någon hungerstrejk i Zuccoti Park på nedre Manhattan. Aktivisterna har kunnat fylla magen med getostsallad, ekologisk kyckling och andra rätter som skulle kunna vara hämtade från trendiga menyer i The Village. Helt gratis.

Frivilliga har jobbat 18-timmarsdagar för att föda de allt fler munnarna, men efter att ha tröttnat på "professionella hemlösa", ex-fångar och andra som utger sig för att vara aktivister har nu kockarna fått nog, skriver New York Post.

– Vi måste begränsa mängden mat vi delar ut för att minska flödet av utslagna, säger frivilligarbetaren Rafael Moreno till tidningen.

I tre dagar ska bara bara brunt ris, mackor och chips serveras, i hopp om att skrämma bort de som kanske är i störst behov av ett rejält mål gratis mat. Om de hemlösa inte försvinner kan den lagade maten dras in helt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro