ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aktivt online-liv ökar skräddarsydd spam

Mia Odeh · 7 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Spammen blir allt mer skräddarsydd. 

Spammen blir allt mer skräddarsydd. 


Sociala nätverk scannas av

klar

Artikellänk är kopierad

Den spam du får speglar hur mycket personlig information du lämnar ut om dig själv i ditt uppkopplade liv. Oönskad e-post, eller spam, har vuxit till en hel marknadsföringsindustri och trenden går mot att spammen blir allt mer skräddarsydd ju mer internetanvändare vistas online. Det visar en undersökning som spam­filtertillverkaren Softscan har gjort.

I sin undersökning berättar Softscan att spamproducenterna blivit skickliga på att scanna av personuppgifter från sociala nätverksajter som Facebook, och använda dem för att ta fram oönskade utskick efter mottagarens ålder, kön eller intressen. Softscans VD, Diego d’Ambra, har också sett exempel på hur personuppgifter läcker ut när snabba pengar lockar.– Till exempel har en anställd på AOL (American On Line, red. anm) sålt användares e-postadresser till spammare.

Företagen bakom sociala nätverk försöker ofta skydda sina användares uppgifter genom att kryptera information och genom policys där de lovar att inte sälja uppgifterna vidare. Även om företagen inte kan göra så mycket mer menar Diego d'Ambra, vd på Softscan, att det är otillräckligt för att skydda användarnas integritet.– Det finns lagstiftning kring det här i flera länder, men det skyddar inte mot intrång och bedrägerier. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro