ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Akut hjälp för Skånes sjuka djur

Per Eklund · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Japanska spetsen Fia har drabbats av anemi och återhämtar sig med blod och syrgas under tiden som veterinärerna försöker komma på orsaken.

Japanska spetsen Fia har drabbats av anemi och återhämtar sig med blod och syrgas under tiden som veterinärerna försöker komma på orsaken. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


På regionsjukhuset i Helsingborg tar man emot 30 000 patienter om året. Metro besöker djursjukhuset som även är tv-serie.

klar

Artikellänk är kopierad

Djurskötaren Jessica Lundin undersöker Amissa som har slutat att äta och dricka.
Djurskötaren Jessica Lundin undersöker Amissa som har slutat att äta och dricka.Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Sofia Rågenklint njuter av uppdraget som programledare för en ny säsong av SVT:s ”Djursjukhuset”.
Sofia Rågenklint njuter av uppdraget som programledare för en ny säsong av SVT:s ”Djursjukhuset”.Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Labradoren Buster har fått andningsproblem och ska röntgas för att se om han har svalt någonting som satt sig på tvären.
Labradoren Buster har fått andningsproblem och ska röntgas för att se om han har svalt någonting som satt sig på tvären.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Labradoren Buster ligger föredömligt stilla utsträckt på rygg under röntgen och husse Sören Blanking har ett lugnande grepp om framtassarna. – Det brukar inte vara några problem men det är mycket lättare om ägaren är med, säger veterinär Felisia Persson.   På regiondjursjukhuset i Helsingborg tar man emot över 30 000 patienter om året. Med akutmottagning dygnet runt får man in patienter ifrån hela Skåne. Förra veckan tjänade det även som inspelningsplats då SVT var där för att spela in en ny säsong av ”Djursjukhuset”. – Det är det häftigaste jag varit med om, säger Sofia Rågenklint, ny programledare för säsongen. Hon njuter att få vara aktiv och hjälpa till så länge hon inte kommer i vägen för veterinärerna eller djuren. – Vi skulle raka klövarna på en myskoxe när den slet sig loss och rusade rakt mot mig, men det gick bra till slut, säger Sofia Rågenklint.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro