ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Akut krismöte om nya arenan

Leif Oldenburg · 2 Mar 2012
Uppdaterad 1 Mar 2012
Projektledaren för arenabygget vill inte svara på om planerna har försenats  – och hänvisar alla journalister till hemsidan.

Projektledaren för arenabygget vill inte svara på om planerna har försenats  – och hänvisar alla journalister till hemsidan. Foto: Klara Leo


Tidsplanen spricker. Invigningen av nya Stockholmsarenan till våren 2013 är i fara. Nu förbereder sig Stockholmsklubbarna Hammarby och Djurgården för ytterligare en säsong på de gamla arenorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidsplanen för den nya Stockholmsarenan vid Globen är på väg att spricka. Frågan är med hur mycket.

På torsdagen satt byggherren Peab och ägaren SGA Fastigheter i krismöte för att analysera situationen.

– Jag har ingen ny information att lämna till media. Vi kommer att kommunicera via vår hemsida, säger Ted Mattsson, projektledare vid kommunala SGA Fastigheter som äger Stockholmsarenan AB.

Blir arenabygget försenat?

– Det vill jag inte svara på. 

Stockholmsklubbarna Hammarby och Djurgården har förberett sig för spela på den nya arenan 2013. Nu växer oron och båda klubbarna har börjat fundera på andra alternativ.

– Det är tillåtet att spela på Stadion även säsongen 2013 så vi sitter inte i sjön, säger Jonas Riedl, pressansvarig för Djurgården IF Fotboll.

Även Hammarby hoppas få stanna kvar på sin gamla arena om tidsplanen för Stockholmsarenan spricker.

– Visst är vi oroliga. Men jag utgår ifrån att man inte börjar riva Söderstadion förrän Stockholmsarenan står klar, säger Kent Hertzell, ordförande i Hammarby Fotboll.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro