ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Akutgrupp utbildar lärare efter Instagramupploppen

Fredrik Beckman · 24 Jan 2013
Uppdaterad 24 Jan 2013
Akutgrupp ska utbilda föräldrar och lärare Hundratals ungdomar samlades utanför Plusgymnasiet den 18 december för att protestera mot ett Instagramkonto.

Akutgrupp ska utbilda föräldrar och lärare Hundratals ungdomar samlades utanför Plusgymnasiet den 18 december för att protestera mot ett Instagramkonto. Foto: Alexander Ehn/Scanpix


Kommunen har akut satt samman en grupp tillsammans med Friends och Plusgymnasiet efter Instagramupploppen i december.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu ska tusentals föräldrar och rektorer på alla gymnasieskolor utbildas i sociala medier och tips för att framtida Instagramupplopp ska förhindras.

I dag ska den snabbt sammansatta gruppen mötas igen. Då hoppas man kunna komma överens om vad som ska ingå i informationen som ska ut till föräldrar till gymnasieelever och troligtvis också högstadiet.

Inom en månad hoppas man kunna bjuda in till de första informationsträffarna. Och det är många som bjuds in. Alla föräldrar som har barn i gymnasieskolorna i Göteborg och även föräldrar till barn i högstadiet.

– Vi ska ge information om vad som faktiskt hände i december. Det handlar om att visa att vi tar allvarligt på de här frågorna, säger Sarah Males, projektledare på utbildningsförvaltningen i Göteborg.

Exakt vad som ska informeras om är inte klart än.

– Det har gått fort. Gruppen har bildats väldigt snabbt. Målet är att samarbetet ska utvidgas och få med fler av friskolorna. Hur det framtida samarbetet ska se ut vet vi inte än, men vi måste ta ett samlat grepp. Vi måste samarbeta mellan kommunen och friskolorna. Vi verkar i samma stad.

Projektet kommer att gå vidare med att utbilda alla rektorer på gymnasieskolorna i sociala medier. – Det gäller att ha en bättre förståelse för vad som är elevernas verklighet och elevernas användande av sociala medier. Som vuxen är det lätt att tänka sociala medier och internet som en separat del. Men man måste förstå att det är en del av ungdomarnas vardag, en del av deras verklighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro