ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alba August om nya Netflix-serien The rain”: ”Surrealistiskt”

Natalie Demirian · 2 Maj 2018
Uppdaterad 2 Maj 2018
"The rain" får premiär den 4 maj på Netflix.

"The rain" får premiär den 4 maj på Netflix. Foto: Netflix


Ett dödligt virus som sprids med regnet utplånar nästan alla människor i Skandinavien. Det är utgångspunkten i Netflix nya serie The rain” – streamingjättens första nordiska originalserie. "Det är läskigt att så många faktiskt kommer att kunna se den", säger Alba August, som spelar en av huvudrollerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Sex år efter att viruset började spridas med regnet kommer två danska syskon ut från sin säkerhetsbunker för första gången och upptäcker att världen som de minns den är helt förändrad. Snart blir de, ofrivilligt, en del av en grupp unga överlevare i ett ödelagt Skandinavien.

Svensk-danska Alba August, 24, och danske Mikkel Boe Følsgaard, 34, spelar två av huvudrollerna i den postapokalyptiska serien.

Hur känns det att vara en del av ”The rain”?

– Det har varit intensivt, galet och helt otroligt roligt att få vara en del av det här universumet. Det är ingenting vi är vana vid att spela in i Skandinavien, ett postapokalyptiskt universum. För mig var det verkligen häftigt att få göra den här genren. Vi har haft en riktigt bra gruppdynamik, säger Mikkel Boe Følsgaard.

– Det är också surrealistiskt att vara 24 år, inte ha så mycket erfarenhet och sedan sitta med en jättestor Netflix-produktion. Det är ganska svårt att förstå faktiskt! Det känns jättekul, säger Alba August.

The rain” kommer att kunna ses av Netflix-användare världen över, hur känns det?

– Vi var inte nervösa när vi spelade in det, men nu är vi superspända på hur serien blir mottagen. Vi hoppas på att det når en stor publik så att det inte bara är danskar och svenskar som ser den, säger Mikkel Boe Følsgaard.

– Det är också blandade känslor, för när man gör någonting så vill man att så många som möjligt ska se det. Samtidigt är det läskigt att så många faktiskt kommer att kunna se den. Folk som jag har pratat med, både yngre och äldre, verkar vara väldigt intresserade av det här, så jag tror att det kan nå ut till många och förhoppningsvis många utanför Skandinavien också, säger Alba August.

Hur var inspelningarna?

– Det var en lång inspelning, i alla fall för mig som inte har en lång tv-serie-erfarenhet. Det var drygt fem månader runt i Köpenhamn, i skogen i Danmark och Sverige och i studion. Det har varit superfett att spela in på olika ställen. När man var trött på att vara ute i naturen skulle man ner till studion och tvärtom, så det var en skön balans, säger Alba August.

– Vi har nästan hela tiden varit tillsammans som grupp bortsett från vissa enskilda scener. Vi har känts som en liten familj, så det var väldigt speciellt, säger Mikkel Boe Følsgaard.

Hur skiljer sig ”The rain” från andra postapokalyptiska serier?

– Det skiljer sig för att det är en skandinavisk serie med helt andra miljöer och ett helt annat universum. Sedan talar vi förstås danska och svenska. Jag tycker att den största skillnaden är att det här handlar om folk som bor i Skandinavien i trygga samhällen och folk som bor här litar på att det finns ett tryggt och fungerade system om något går fel. Det är en intressant ingångsvinkel att se hur människor uppväxta i sådana samhällen reagerar när allt bryter samman och det inträffar en katastrof, säger Mikkel Boe Følsgaard.

– Också att karaktärerna är så pass unga, de är fortfarande i en period i livet där de försöker att hitta sig själva och kämpar med vilka de ska vara. Serien fokuserar mycket på relationen mellan karaktärerna, säger Alba August.

Kan det bli en till säsong efter den här?

– Vi hoppas på att det här kan leva vidare och bli fler säsonger, säger Alba August.

”The Rain” får premiär den 4 maj på Netflix.

pil
”The rain”

Vad: Netflix första nordiska originalserie.Skapad av: Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen, Christian Potalivo.I rollerna: Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic, Sonny Lindberg, Jessica Dinnage, Lukas Løkken, Johannes Bah Kuhnke.Premiär: 4 maj på Netflix.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro