ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Albin Johnsén: Att ändra riktning är ingen självklarhet

Albin Johnsén · 6 Jul 2017
Uppdaterad 6 Jul 2017
Albin Johnsén skriver krönikor i Metro en gång i månaden.

Albin Johnsén skriver krönikor i Metro en gång i månaden. Foto: IBL


Metro musics krönikör Albin Johnsén om hur han har bemötts efter att ha ändrat inriktning på sin musik.

klar

Artikellänk är kopierad

När jag började skriva texter och skapa musik så handlade det om att få uttrycka mig. Jag ville dela med mig av hur jag såg på saker, hur jag upplevde livet. Jag kände ett behov av att få berätta historier och hoppades att de som lyssnade kunde känna igen sig. Precis som jag kände igen mig i texterna jag själv lyssnade på. I takt med att mitt skapande utvecklades till en business som omsatte miljontals kronor så glömde jag bort varför jag började skapa. Min magkänsla som tidigare drev mig framåt hade bytts ut mot tankar på streams, topplistor och pengar. Så otroligt ointressant och långt ifrån vad musik ska handla om.

LÄS MER
Albin Johnsén: Albumen fick mig att orka med min vardag

I höstas när jag hittade tillbaka till min kärna så bestämde jag mig att lägga mina texter i fokus, utan kompromiss. Eftersom jag förknippats med partylåtar och sommarhits så har det varit en intressant och utmanande resa sen dess. Det har varit otroligt kul att få spela på stora scener och släppa singlar som har gått bra. Men det var inte det min dröm handlade om, det var inte därför jag ville göra musik.

Att ändra riktning och försöka få in ett djup i något som många bara sett som ytligt är ingen självklarhet. När jag under våren varit ute och spelat upp mina nya låtar så har jag mötts av förvåning, i princip varje gång. Folk har kommit fram med tårar i ögonen och tackat och berättat att de känt igen sig i texterna. De har också varit väldigt ärliga och berättat att de inte alls väntade sig att bli träffade av min musik. Jag är väldigt tacksam över denna förvåning, det skapar mer inspiration och en ännu starkare glöd i mig. Jag hoppas få chansen att många förvåna fler.LÄS MER: ”Efter Din soldat gick jag vilse”

klar

Artikellänk är kopierad

Albin Johnsén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro