ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Albin Lee Meldau: Jag lever med mina känslor på utsidan”

Natalie Demirian · 29 Nov 2018
Uppdaterad 29 Nov 2018
Albin Lee Meldau.

Albin Lee Meldau. Foto: IBL


Albin Lee Meldau, 30, har hyllats för sina tolkningar i Så mycket bättre”. Nu är det hans tur att stå i centrum. "Tittarna kan förvänta sig hundra procent ärlighet", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Albin Lee Meldau, som tidigare var lite av en doldis för svenska folket, slog igenom 2016 när han släppte sin första ep och låten ”Lou Lou”, som har fler än 20 miljoner lyssningar på Spotify.

Nu gör han succé i ”Så mycket bättre”.

– Jag tycker att responsen har varit jättefin. 99,99 procent av det har varit överväldigande vackert och kärleksfullt, och det är vad jag väljer att fokusera på, säger han till Metro.

Han är sist ut att bli tolkad av de andra i årets säsong, och beskriver dagen som ”helt fantastisk”.

– Lite läskigt är det ju, men en stor ära förstås. Det är lite som en födelsedag och lite som att man tar studenten på något sätt, för det gjorde aldrig jag.

Efter sin medverkan i programmet har han fått brev, meddelanden och kärleksförklarningar från fans.

– Jag hade inte riktigt förstått hur stort det här var.

Hur tänkte du när du fick frågan om att vara med i programmet?

– Jag blev väldigt stolt givetvis. Det som gjorde att jag ville vara med var när jag fick reda på vilka de andra artisterna var. Man får utgå från vilka låtar man skulle göra, det är det som går först. Så när jag fick reda på vilka som skulle vara med kände jag att jag verkligen kunde göra det bra.

Känns det som att mycket har förändrats för dig nu?

– Jag känner inte riktigt så, jag bor i Majorna och där har alla känt till mig länge. Visst, det är fler nu som kommer fram och säger att man är duktig, men annars har jag inte känt en så stor skillnad.

Du lever dig verkligen in i musiken, inte bara när du själv sjunger utan när de andra uppträder också. Hur känns det att se tillbaka på det nu?

– Man känner lite som när man var liten, den här superskammen och ”gud vad pinsamt”. Men det här handlar ju om att vara sig själv. När man får se så duktiga artister när man sitter där så måste det ju vara något fel på en om man inte diggar med!

Vilken är din favorit bland dina tolkningar?

– Det är enkelt, det är min tolkning av Louise, ”Spela min favoritvals”.

Vad kan tittarna förvänta sig av din dag?

– Tittarna kan förvänta sig hundra procent ärlighet. Det är lite av min svaghet och min styrka, att jag lever med mina känslor på utsidan. Det man ser är det man får, både på scenen och av scenen. Sedan handlar det här om mitt liv och mitt liv har haft mycket nedgångar. Så det är både mycket kärlek och mycket smärta.

Och fotboll.

– Vi spelade ju in det här under VM och fotboll är verkligen min grej, så det blir mycket fotboll också. Jag vägrade att vara med om jag inte fick se matchen!

”Så mycket bättre” sänds på TV4 på lördagar klockan 20:00.

pil
Albin Lee Meldau

• 30 år gammal.

• Släppte sin första ep 2016 och sitt debutalbum 2018.

• Var tidigare en av två sångare i bandet The Magnolia.

• Några av hans mest kända låtar är ”Lou Lou”, ”The weight is gone” och ”Same boat”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro